Categorii de articole
24
Iun

Noul tratament fara interferon al hepatitei cu virusul C Featured

Rate this item
(0 votes)
Luna Mai a anului 2017 a adus pacientilor romani posibilitatea tratamentului compensat al hepatitei cronice cu virusului C. Pacientii cu hepatite cronice cu virusul hepatic C pot beneficia de cel mai modern tratament - tratamentul fara interferon cu medicamente antivirale cu actiune directa. Medicamentele antivirale cu acţiune directă (Daklinza, Exviera, Harvoni, Olysio, Sovaldi şi Viekirax) sunt medicamente cu un rol important în tratamentul hepatitei C cronice şi pot fi utilizate în scheme terapeutice fără interferoni, aceştia din urmă fiind mai greu de tolerat. Noul tratament implica administrarea per os a acestor medicamente sub forma farmaceutica de comprimate timp de 12 saptamani , dimineata si seara. Eficacitatea este estimata la peste 90% .

 

Am fost diagnosticat cu hepatita cronica sau ciroza hepatica cu virus C! Ce trebuie sa fac?

 

Primul pas necesita evaluarea stadiului bolii de catre medicul dumneavoastra curant sau de un medic gastroenterolog prescriptor dintr-un centru universitar. Casa Nationala de Sanatate suporta tratamentul cu antivirale cu actiune directa asupra virusului hepatic C insa au fost elaborate criterii de includere in tratament conform protocolului national.

 

Daca istoricul dumneavoastra medical indica o forma avansata de hepatita sau ciroza cu virus hepatic C sunteti eligibil. Pasul urmator implica consultatii, investigatii imagistice si endoscopice si analize de laborator. Toate aceste investigatii sunt necesare evaluarii cat mai exacte a stadiului de fibroza hepatica si a prezentei comorbiditatilor. Daca rezultatul acestor investigatii se incadreaza in cerintele protocolului sunteti eligibil pentru determinarea viremei si a Fibromax. Viremia prezenta ( indiferent de valoare) si o valoare F3-F4 a testului fibromax va asigura initierea tratamentului.

 

Prescrierea retetei se face lunar (timp de 3 luni) de catre medicul gastroenterolog dintr-un centru universitar . Sunteti obligat sa va prezentati in acest interval si dupa incheierea tratamentului la evaluari periodice pentru verificarea eficacitatii tratamentului.

 

Pentru informatii suplimentare va puteti programa in cadrul Centrului Medical Valahia - Consult Gastroenterologie - Dr George Stancu
Read 776043 times Last modified on Vineri, 03 Noiembrie 2017 22:44
Dr George Stancu

Author:

More in this category: « Preventia Cancerului de colon