d9809225f9a1f4ce7add18d8f8c42c8f.jpg
9d11a5805756df7a652e378a821e69b2.jpg

1 2

Solicitati o programare

Policlinica

Multiple specialitati medicale va stau la dispozitie zilnic: Gastroenterologie, Medicina interna, Boli infectioase, Urologie, Chirurgie generala, Nefrologie,

Investigatii & Analize de laborator

Este disponibila o gama extinsa de analize de laborator. Analize specifice de Gastroenterologie , Genetica - Diagnosticul Bolilor Rare. Ecografie abdominala zilnic. Ecografie cu substanta de contrast. Endoscopie digestiva : Gastroscopie si colonoscopie. Endoscopie digestiva interventionala. Elastografie hepatica FibroScan. Punctie hepatica percutana true-cut. Electrocardiograma, Spirometrie

Medicina muncii

Servicii complete de medicina muncii disponibile sub contract sau la cerere.

Psihologie

Avize, Teste, Psihologia muncii, Psihoterapie.

Educatie medicala

Cursuri de prim-ajutor. Grupuri de suport pentru diverse patologii
17
Jul

Ecografia generală

Ecografia sau ultrasonografia este o procedura prin care se obtin imagini din interiorul corpului pacientului in timp real cu ajutorul ultrasunetelor.

Este o investigație fără reacții adverse, fără expunere la radiații, repetabilă ori de câte ori este necesar ce devine frecvent o extensie a consultației medicale, o completare a actului medical. Este folosită deseori ca examinare punctuala (point-of-care) a unui organ sau a unei anomalii, inainte de o procedura (punctie, biopsie,..) sau controlul unei zone a corpului după efectuarea unei proceduri.

În afară de experiența medicului ecografist este foarte importantă calitatea aparatului. În cadrul centrului nostru medical examinările se efectuează cu un aparat de ultimă generație.

Tipuri

-Ecografie abdominală generala (ficat, pancreas, colecist, splina, rinichi, Vezica urinara, Organe genitale interne, anse intestinale, vase intraabdominale)

-Ecografie abdomen superior (ficat, pancreas, colecist, splina, rinichi)

-Ecografie urogenitala (rinichi, Vezica urinara, Organe genitale interne)

-Ecografia tiroidei

-Ecografia testiculară

-Ecografia superficială - părți moi (tegument, tesut adipos)

-Ecografia de organ

Pregătire

Pentru îmbunătățirea calității imaginilor este important ca pacientul să nu mănânce 6 ore înaintea examinării și eventual să folosească cărbune medicinal înaintea examinării (2-3 comprimate). În plus este benefic ca pacientul să nu urineze cu 30min înainte de examinare.

Examinarea ecografică se poate efectua zilnic cu programare.

Ecografie cu agenți de contrast intravenos - CEUS (ContrastEnhancedUltraSound)

Este o procedură ecografică foarte modernă, evoluată, adresată cazurilor în care trebuiesc obținute informații foarte exacte asupra circulației din anumite organe sau regiuni patologice. CEUS ofera vizualizare mai buna a structurilor anatomice comparativ cu imaginea ecografica clasica. Constă din injectarea unei cantități foarte mici de substanță de contrast într – o venă periferică, de regulă vena cubitală. Cantitatea de substanță de contrast este de cca. 100 ori mai mică decât în cazul altor proceduri imagistice (CT sau RMN) ceea ce constituie un mare avantaj și confort pentru pacient. In plus, se păstrează caracterul neinvaziv al investigației aceasta fiind de fapt o caracteristică a ecografiei în ansamblul său.

Substanta de contrast pune in evidenta arterele si venele si realizeaza, astfel, o harta a vaselor mari si mici din structura tesuturilor normale si patologice. Agentii de contrast folosiți în ecografie se comporta ca trasori vasculari care permit depasirea limitelor imagistice ale ultrasonografiei convenționale sau Doppler în ceea ce priveste studiul. De subliniat că trasorii folosiți la CEUS permit evidentierea microvascularizatiei parenchimatoase si circulatia in vasele mari, in functie de indicatiile clinice. Astfel se descriu si se studiaza modelele de comportament vascular in diverse faze vasculare, similar cu studiile efectuate la tomografie computerizata cu substanta de contrast, sau RMN cu substanta de contrast.

Indicații

Explorarea CEUS este indicată în primul rând în detectarea tumorilor și în caracterizarea acestora. Permite discriminarea tumorilor hepatice benigne și maligne. Ușurează diagnosticul de abces hepatic (de ex. la pacienți cu stări septice). Ajută ca caracterizarea naturii diferitelor tumori și blocuri limfoganglionare. Este utilă pentru aprecierea eficienței tratamentului. Are valoare mare în detectarea rupturilor posttraumatice ale organelor (splina, ficat, rinichi etc.). Este utilă în evaluarea neoplaziile ovariene și uterine. Este foarte precisă în aprecierea eficienței terapiei emboligene (de ex. La ficat pentru tumori; la uter pentru fibroame).

Pregătire

Pentru îmbunătățirea calității imaginilor este important ca pacientul să nu mănânce 6 ore înaintea examinării și eventual să folosească cărbune medicinal înaintea examinării (2-3 comprimate).

 

ValahiaMedical este singurul centru medical din Prahova ce efectuează ecografie cu substanță de contrast i.v.. 

Examinarea ecografică CEUS se poate efectua zilnic cu programare.

Polisomnografie diagnostică

Polisomnografia este o procedură ce evaluează calitatea respirației în timpul somnului și, implicit, calitatea somnului.

Se adresează pacienților ce resimt oboseală cronică, somnolentă în timpul zilei, somn neodihnitor sau pacientilor ce au tulburări ale respirației ("pauze in respiratie").

Descriere

Pacientul trebuie să doarmă o noapte cu un dispozitiv neinvaziv ce monitorizează pe toată perioada nopții miscările respiratorii toracice și abdominale, nivelul oxigenului, debitul nazal, sforăitul și pozitia corpului.

A 2-a zi, la returnarea polisomnografului, pacientul va primi un raport al somnului și recomandări.

Pregătire

Nu necesită pregătire prealabilă.

Procedura se poate efectua de Luni până Joi cu programare.

Endoscopia digestiva

Endoscopia digestivă reprezintă un ansamblu de proceduri invazive prin care se obțin imagini ale interiorului tubului digestiv.

Aceste proceduri sunt efectuate cu ajutorul unor dispozitive numite endoscoape. Există endoscoape pentru explorarea tubului digestiv superior (faringe, esofag, stomac, duoden) - gastroscoape. De asemenea există endoscoape pentru explorarea tubului digestiv inferior ( canal anal, rect, colon și ileon terminal) - colonoscoape.

Indicații

Procedurile endoscopice sunt indicate in principal in diagnosticarea si monitorizarea bolilor tubului digestiv Endoscopul permite obtinerea de imagini din interiorul tubului digestiv. Gastrosopul poate fi introdus in faringe, esofag, stomac si , dupa intubarea pilorului , se poate examina duodenul si papila duodenala. Colonoscopul vizualizeaza mucoasa rectului, colonului (sigmoid, descendent, trasvers , ascendent) si chiar a ultimului segment de intestin subtire - ileonul terminal.

Pregătire

Pentru îmbunătățirea calității imaginilor este important ca pacientul să nu mănânce 6 ore înaintea gastroscopiei. In cazul colonoscopiei este necesară o pregatire mai elaborată ce impune un regim alimentar fara fructe si legume cu 2-3 zile inainte iar in ziua dinaintea colonoscopiei trebuie tinuta o dieta doar cu lichide clare și o soluție ce provoacă diaree. În acest fel se obține o curățare a intestinelor. Doar după o astfel de pregătire se poate efectua o colonoscopie ce poate evalua complet mucoasa intestinală.

 

Procedurile endoscopice se efectuează cu programare. 

More Articles ...

 

Echipa medicala

Pacientii nostri

Noi promitem servicii de calitate iar telul nostru este oferirea de servicii medicale la un pret optim
Andrei D pacient
"Un OM intre oameni, un DOCTOR intre doctori. Aceasta este cea mai buna caracterizare pentru dr. Sabau." http://google.com
Petrescu D pacient
"Un doctor foarte profesionist! Recomand cu incredere."http://google.com